Το νησί μας οι Λειψοί

Σύμπλεγμα 21 μικρών νησιών με κέντρο το μεγαλύτερο νησί Των Λειψών. Οι Λειψοί είναι ένα σύμπλεγμα μικρών νησιών.Γύρω από την κεντρική Λειψώ, το μεγαλύτερο και το μόνο κατοικημένο, βρίσκονται 20 μικρότερα νησάκια, σκορπισμένα θαρρείς στο πέλαγο, που δίνουν στο τοπίο το χαρακτηριστικό ύφος.

Μικρό νησί οι Λειψοί , ιδανικό για όσους αναζητούν ηρεμία, χαλάρωση και ήσυχες διακοπές, απολαμβάνοντας τον ήλιο και την θάλασσα. Χαμηλοί λόφοι, γεμάτοι ελιές και αμπέλια που καταλήγουν σε πανέμορφες παραλίες και μικρούς κολπίσκους με κρυστάλλινα νερά.

Ένα ταξίδι στο όνειρο για αυτόν που ψάχνει επαφή με απλούς, φιλόξενους ανθρώπους και έναν τρόπο ζωής ο όποιος παραμένει παραδοσιακός παρά την τουριστική ανάπτυξη. Έχει έκταση μόλις 16 τ.χλμ και ένα κεντρικό οικισμό, το Χωριό.

Το μικρό του μέγεθος, οι χαμηλοί του λόφοι και το καλό οδικό δίκτυο καλούν τον επισκέπτη να γνωρίζει το νησί με τα πόδια. Ωστόσο, μπορεί κανείς να νοικιάσει μηχανάκι και ποδήλατο, αλλά υπάρχει και ταξί καθώς και μικρά λεωφορεία που συνδέουν το χωριό με τις πιο μακρινές παραλίες.

Ο γραφικός οικισμός των Λειψών εκτείνεται γύρω από τον ασφαλή κεντρικό κόλπο του νησιού και τους χαμηλούς λόφους γύρω του. Οι δύο πυρήνες του είναι το λιμάνι και η πάνω πλατεία και είναι συγκεντρωμένα και τα περισσότερα μαγαζιά, αλλά και οι υπηρεσίες του χωριού. Γύρω τους απλώνονται τα λευκά σπίτια χτισμένα μέσα σε ανθισμένες αυλές.

Παρά την έντονη οικοδομική δραστηριότητα των Λειψών, το χωριό διατηρεί ανόθευτο το γραφικό του χρώμα. Ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψει κανείς τις ομορφιές του είναι να περιδιαβεί με τα πόδια τα στενά σοκάκια του. Μια όμορφη γραφική εικόνα τον περιμένει σε κάθε γωνία του νησίου.